Turnen

Previous
Next

Leuk dat je opzoek bent naar informatie  over turnen en wat mogelijk is bij GV Turnlust om je voor een proefles op te geven.   GV Turnlust heeft een groot aanbod in turn lessen en geeft dit op verschillende  niveaus onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Naast de turnlessen organiseert GV Turnlust verschillende  leuke activiteiten voor haar leden gedurende het jaar. Zo kan je mee op kamp, zijn er verschillende wedstrijden, opendagen in de vakanties, Sinterklaas voor de jongste, disco avonden, etc. Kortom een leuke  actieve vereniging met enthousiaste trainers en vrijwilligers. Ben je enthousiast geworden kijk dan hieronder voor verdere informatie over de verschillende mogelijkheden voor jongens en meisjes.

Springgroep

Is toestel turnen niet echt wat voor jou, maar vind je het wel leuk om te springen, dan is de springgroep vast iets voor jou. Wat doe je nou eigenlijk bij de springgroep? Bij de springgroep leer je sprongen over bijvoorbeeld een kast of pegasus of alleen met een minitrampoline of juist op de grote trampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de airtrack of tumblingbaan. De basissprongen zijn bijvoorbeeld streksprong, hurksprong, spreidsprong of draaien maar ook salto’s, schroeven of overslagen etc.

Het toestel springen kan zowel met een minitrampoline als met een springplank. Door een springplank te gebruiken word de uitdaging al gelijk een stuk groter. Omdat je dan een goede sprongtechniek moet beheersen. Kortom de springles is zeer uitdagend. Na beheersing van de basistechnieken wordt de uitdaging steeds groter. Bij de springgroep is het mogelijk om mee te doen aan individuele of groepswedstrijden, om zo de vorderingen te laten zien.  

Ben je benieuwd geworden geef je dan op voor een gratis proefles onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd via secretariaat.turnlust@hotmail.com

Meisjes turnen

Vanaf 6 jaar kan je gezellig op eigen niveau 1,5 uur per week turnen. Tijdens de lessen komen de verschillende turntoestellen aan bod. Van zwaaien aan de brug tot balanceren op de balk en van handstand op de vloer tot salto bij sprong. Het recreatie turnen voor meisjes wordt op
verschillende dagen binnen Turnlust aangeboden. In het lesrooster vind je  wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Geeft je dan op voor een gratis proefles onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer via secretariaat.turnlust@hotmail.com

Jongens turnen

Ben jij een jongen en altijd een spring in het veld! Klim je graag in en op dingen, dan is recreatiegym echt iets voor jou. In de lessen ga je echt turnen op bijvoorbeeld ringen en de gelijke brug, maar ook klimmen in het wandrek en slingeren in de touwen. We proberen de lessen zo in te delen dat het voor ieder kind een uitdaging is nieuwe elementen te leren. Dit kan voor het ene kind een koprol zijn maar de ander leert een salto. Jongens die op recreatie turnen gymmen 1,5 uur in de week intensief maar met vooral veel plezier te komen trainen.  Lijkt het je leuk om een keer mee te doen! Geef je dan op voor een gratis proefles door een email te sturen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer naar secretariaat.turnlust@hotmail.com

Selectie turnen

De selectie traint minimaal 8 uur per week en maximaal 11 uur per week. Bij de selectie van Turnlust vinden wij de basis belangrijk. Wanneer de basis aanwezig is, de kinderen kennis hebben van de mogelijkheden van het lichaam en voldoende bewegingservaring hebben, zijn zij in staat (moeilijkere) elementen uit te voeren.

Turnen is een jurysport. De uitvoering en het beheersen van de elementen worden tijdens de wedstrijd beoordeeld. Tijdens de training zal (buiten het leren van elementen en de oefenstof) worden geleerd waar de jury op zal letten (netheid, amplitude, vluchtigheid, snelheid enz.) om tot een optimale oefening te komen. De turnster kan hier zelf invloed op uitoefenen door bijvoorbeeld elke training netjes te turnen en de  tips om te zetten in de oefening en de elementen. Uiteraard zijn de aanwijzingen op het niveau van de turnster. Een senior turnster zal andere aanwijzingen krijgen dan een instap turnster.

Daarbij vinden we het groepsgevoel belangrijk. Toestelturnen is zowel een team als individuele sport, maar de support, aanmoediging van mede-turn(st)er is zeker ook van invloed. Turn(st)ers kunnen elkaar verder helpen en dat is de richting die we op willen. Tijdens de trainingen is vooral plezier en samenwerking de doelstelling. Turnen zien wij als meer dan alleen het turnen en deelnemen aan wedstrijden. De turn(st)ers leren elkaar kennen, steunen elkaar en helpen elkaar door leuke en mindere leuke ervaringen. Door het turnen leren kinderen met teleurstellingen omgaan (de ene keer zal dit makkelijker zijn dan de andere keer) maar ook met prestaties. Deze ervaringen nemen zij mee naar de toekomst en zal hen in de toekomst helpen. 

Bij Turnlust wordt je doorgestuurd door je trainer of als je vraagt zelf bij je trainer een proeftraining aan. De trainer maakt dan afspraken met zowel de ouders als de turn(st)er.

Trainers

Nay

Nay

Trainster
Selectie turnen en springen
Joke

Joke

Trainster
meisjes turnen 
ec229d30b4e08fe23b30b45ce914201d

Melvana

Assistent
meisjes turnen en selectie
Rachel

Rachel

Trainster
Selectie turnen en springen
Jeroen

Jeroen

Trainer
Freerunnen en jongens turnen
IMG-20211022-WA0007

Rosalie

Ballettrainster
Selectie turnen 
Kamp Turnlust

Ilse

Assistent
Freerunnen en jongens turnen

Lesrooster

dinsdag

Springen

woensdag

Meisjes turnen

donderdag

Jongens turnen

maandag-woensdag-vrijdag-zaterdag

Selectie turnen

Kom langs voor een gratis proefles!