Turnen

Previous slide
Next slide

Leuk dat je opzoek bent naar informatie  over turnen en wat mogelijk is bij GV Turnlust om je voor een proefles op te geven.   GV Turnlust heeft een groot aanbod in turn lessen en geeft dit op verschillende  niveaus onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Naast de turnlessen organiseert GV Turnlust verschillende  leuke activiteiten voor haar leden gedurende het jaar. Zo kan je mee op kamp, zijn er verschillende wedstrijden, opendagen in de vakanties, Sinterklaas voor de jongste, disco avonden, etc. Kortom een leuke  actieve vereniging met enthousiaste trainers en vrijwilligers. Ben je enthousiast geworden kijk dan hieronder voor verdere informatie over de verschillende mogelijkheden voor jongens en meisjes.

Meisjes turnen

Vanaf 6 jaar kan je gezellig op eigen niveau 1,5 uur per week turnen. Tijdens de lessen komen de verschillende turntoestellen aan bod. Van zwaaien aan de brug tot balanceren op de balk en van handstand op de vloer tot salto bij sprong. Het recreatie turnen voor meisjes wordt op
verschillende dagen binnen Turnlust aangeboden. In het lesrooster vind je  wanneer deze lessen plaatsvinden. 

Jongens turnen

Ben jij een jongen en altijd een spring in het veld! Klim je graag in en op dingen, dan is recreatiegym echt iets voor jou. In de lessen ga je echt turnen op bijvoorbeeld ringen en de gelijke brug, maar ook klimmen in het wandrek en slingeren in de touwen. We proberen de lessen zo in te delen dat het voor ieder kind een uitdaging is nieuwe elementen te leren. Dit kan voor het ene kind een koprol zijn maar de ander leert een salto. Jongens die op recreatie turnen gymmen 1,5 uur in de week intensief maar met vooral veel plezier te komen trainen. 

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Geeft je dan op voor een gratis proefles onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer via ledenadmturnlust@hotmail.com

Selectie turnen

De selectie traint 8 uur per week. Onze trainers vinden de basis belangrijk. Wanneer de basis aanwezig is, de kinderen kennis hebben van de mogelijkheden van het lichaam en voldoende bewegingservaring hebben, zijn zij in staat (moeilijkere) elementen uit te voeren.

Turnen is een jurysport. De uitvoering en het beheersen van de elementen worden tijdens de wedstrijd beoordeeld. Tijdens de training zal (buiten het leren van elementen en de oefenstof) worden geleerd waar de jury op zal letten (netheid, amplitude, vluchtigheid, snelheid enz.) om tot een optimale oefening te komen. De turnster kan hier zelf invloed op uitoefenen door bijvoorbeeld elke training netjes te turnen en de  tips om te zetten in de oefening en de elementen. Uiteraard zijn de aanwijzingen op het niveau van de turnster. Een senior turnster zal andere aanwijzingen krijgen dan een instap turnster.

Daarbij vinden we het groepsgevoel belangrijk. Toestelturnen is zowel een team als individuele sport, maar de support, aanmoediging van mede-turn(st)er is zeker ook van invloed. Turn(st)ers kunnen elkaar verder helpen en dat is de richting die we op willen. Tijdens de trainingen is vooral plezier en samenwerking de doelstelling. Turnen zien wij als meer dan alleen het turnen en deelnemen aan wedstrijden. De turn(st)ers leren elkaar kennen, steunen elkaar en helpen elkaar door leuke en mindere leuke ervaringen. Door het turnen leren kinderen met teleurstellingen omgaan (de ene keer zal dit makkelijker zijn dan de andere keer) maar ook met prestaties. Deze ervaringen nemen zij mee naar de toekomst en zal hen in de toekomst helpen. 

Bij ons wordt je doorgestuurd door je trainer of als je vraagt zelf bij je trainer een proeftraining aan. De trainer maakt dan afspraken met zowel de ouders als de turn(st)er.

Trainers

Nay

Nay

Joke

Joke

Rachel

Rachel

Jeroen

Jeroen

Kamp Turnlust

Ilse

Bianca

Bianca

 

Lesrooster

woensdag

Meisjes turnen

donderdag

Jongens turnen

maandag-woensdag-vrijdag

Selectie turnen

Kom langs voor een gratis proefles!