Kidsgym

Previous slide
Next slide

Kan uw peuter/kleuter thuis niet stilzitten? Klimt hij/zij het liefst de hele dag over de bank heen en hangt graag op zijn of haar kop? Dan is peuter- en kleutergym misschien wel iets voor uw zoon of dochter!

Bij GV Turnlust staat plezier, veiligheid en samenspelen voor uw kid voorop!

GV Turnlust heeft 2 leuke gymgroepen waar uw kind zich een uurtje uit kan leven.

Ouder- en kindgm is voor kinderen in de leeftijd 1,5 tot 5 jaar. Peuter- en kleutergym is voor kinderen in de leeftijd van 3- 6 jaar. Tijdens de lessen wordt er kennisgemaakt met verschillende vormen van gymnastiek. Daarnaast wordt er gewerkt aan de motorische ontwikkeling op het gebied van evenwicht, coördinatie en kracht. Ook proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke peuter of kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Er worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.
Ouder- en Kindgym en Peuter- en kleutergym is een combinatie van een actief spel of bewegen op muziek. De kinderen doen o.a. toesteloefeningen zoals duikelen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren en klimmen. Halverwege en ter afsluiting van de gymles wordt altijd een dansje op muziek gedaan of een spelletje.

Vanaf kun zesde jaar kunnen de kinderen doorstromen naar een van de andere disciplines binnen GV Turnlust zoals turnen, dansen, springen of freerunnen.

U kunt voor uw zoon of dochter een gratis proefles aanvragen. Deze proefles en meer informatie kunt u aanvragen via ledenadmturnlust@hotmail.com

nijntje Beweegdiploma haal je bij GV Turnlust!

Elke stap telt!

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder beweging worden al die dingen heel lastig. Zou het dan niet logisch zijn om die basis goed aan te leren? 

Een gezonde baby kan meteen huilen, drinken, kijken en bewegen met reflexen. Dit gaat automatisch omdat de basis voor het lijf en de hersenen al is gelegd. Maar wist je dat gevarieerd bewegen je kind enorm kan helpen in de ontwikkeling.

 

De motorische ontwikkeling

Vaardigheden zoals gooien, zwaaien, rollen en balanceren zijn erg belangrijk bij het leren van andere sporten als jouw kind groter is. Wist je dat:

 • leren zwemmen en fietsen makkelijker kan gaan als je je Beweegdiploma’s hebt gehaald?
 • vaardigheden als gooien, zwaaien, rollen en balanceren echt helpen bij het leren van andere sporten als jouw kind groter is?
 • je dus eerder de sport kunt doen die jij het leukst vindt en simpeler kunt wisselen van sport?
 • je zoon of dochter eerder een leven lang actief blijft, omdat het weet dat samen bewegen plezier geeft?

 

De sociale ontwikkeling

Tijdens de beweeglessen leert je kind samen te spelen en op zijn beurt te wachten. Dat is de rest van zijn leven bruikbaar. Wist je dat:

 • je samen leert spelen, vriendjes maken, op je beurt wachten en spullen delen door te bewegen in een groep?
 • een behendig kind makkelijker met alle spelletjes mee kan (en mag!) doen met de andere kinderen op het schoolplein?
 • bewegen met plezier en met een trainer die je positief coacht goed is voor je zelfvertrouwen
 

De cognitieve ontwikkeling

Gevarieerd bewegen (waarbij je bijvoorbeeld links én rechts tegelijk gebruikt) is een belangrijk hulpmiddel bij de ontwikkeling van de hersenen van je peuter of kleuter. Het helpt je kind later makkelijker te leren op school. Wist je dat:

 • veel en gevarieerd bewegen en muziek maken de belangrijkste hulpmiddelen zijn bij de ontwikkeling van de hersenen van je kind?
 • het hiervoor belangrijk is dat je kind oefeningen doet waarbij je links en rechts tegelijk gebruikt?
 • goed ontwikkelde spieren en hersenen je kind helpen makkelijker te leren en concentreren op school?

 

Waarom is bewegen zo goed?

Om dit uit te leggen gebruiken we als voorbeeld de beweegvorm balvaardigheid.

 • Door met een ballon of bal te spelen, leert je kind afstanden en snelheden inschatten. Waar ben ik? Waar is de bal? Komt ie naar me toe? En hoe snel dan? Hiermee leert je kind dus belangrijke vaardigheden voor in het verkeer.
 • Ook leren de ogen van je kind zo scherpstellen en ontspannen, wat ook van belang is bij het leren lezen en schrijven.
 • Bij het gooien, mikken en vangen leert je kind bedenken welke kant de bal op moet en hoeveel kracht je daarvoor moet gebruiken.
 • Ook sociaal gezien is het heel fijn als je kind al goed om kan gaan met een bal. Spelen met vriendjes op het schoolplein of het veldje in de buurt wordt een stuk leuker al het je lukt om goed mee te doen als er een balspel gespeeld wordt.

 

Lesrooster

Zaterdag

Ouder en kind gym

Peuter en kleuter gym

Diana

Diana

Julia

Kom langs voor een gratis proefles!

Geef je op via secretariaat.turnlust@hotmail.com